Text: SC 17 hpc connects (logo).

Overview

Arm’s third annual HPC User Group session was held at SC17 in Denver, CO. Sessions featured presentations by Arm ecosystem leads, end-users, and ecosystem partners involved in the deployment of Arm servers for HPC.

Agenda topics included:

  • Arm HPC deployments: early looks, best practices, and ecosystem readiness.

  • Arm HPC technology partners: new silicon launches, OS support, and connectivity.

  • Future Arm architectural enablement for HPC.

Agenda

Time Duration Topic Presenter
Deployments Section
1:00pm 5 mins
Organiser's introduction (slides)
 
1:05pm 30 mins Arm HPC Ecosystem for HPC and server (slides)
Chris Goodyer,
Arm
1:30pm 20 mins The Mont-Blanc project - updates from the Barcelona Supercomputing Center (BSC) (slides)
Filippo Mantovani,
Arm
1:50pm 20 mins Maturing the ARM software Ecosystem for U.S. DOE/ASC Supercomputing (slides)
Kevin Pedretti,
Arm
2:10pm 20 mins First public disclosure of Isambard performance results
(slides)
Prof. Simon McIntosh-Smith,
University of Bristol, UK
2:30pm 20 mins Arm at ORNL: A one year review (slides)
Oak Ridge National Laboratory
2:50pm 20 mins Arm HPC tools update (slides)
Ross Keeping and Ashok Bhat,
Arm
3:10pm 20 mins BREAK  
 General Availability Section
3:30pm 15 mins Cavium ThunderX2 - Innovative Alternative Architecture for Exascale Computing (slides) Surya Hotha,
Cavium
3:45pm 15 mins Qualcomm Centriq 2400 – the world’s first 10nm server processor (slides)
Ram Peddibhotla,
Qualcomm Datacenter Technologies, Inc
4:00pm 15 mins Red Hat Support for Arm HPC deployments  
4:15pm 15 mins SUSE BOF (slides)
Jay Kruemke,
SUSE
 HPC Technologies on Arm Section
4:30pm 20 mins Mellanox - Interconnect Your Future (slides)
Mellanox
4:50pm 20 mins AMD ROCM 2.0 stack on Arm platforms
 
5:10pm 20 mins Post-K: Building the Arm HPC Ecosystem (slides)
Toshiyuki Shimizu,
Fujitsu Limited
5:30pm 20 mins Preliminary Performance Evaluation of Application Kernels using ARM SVE with Multiple Vector Lengths (slides)
Y. Kodama, T. Odajima, M. Matsuda, M. Tsuji, J. Lee, M. Sato,
Riken AICS (Advance institute for Computational Science)
5:50pm 40 mins Optional: Attendee networking and discussion  

Session Leaders

Following on their successful GoingArm workshop at ISC17, Roxana Rusitoru and Jonathan Beard from Arm Research hosted this SC17 session.

Who

ALL interested Arm HPC ecosystem partners and end-users.

What

This was a free to attend, non-NDA event that fosters worldwide ecosystem collaboration around Arm in HPC.

When

Monday, November 13, 2017
1:00 pm – 6:30 pm

Where

Aspen Ballroom Room,
The Grand Hyatt Denver Hotel,
1750 Welton St, Denver, CO 80202, (Located three blocks from the Convention Center).